ЕК: Скоро ще разполагаме с ефикасна ваксина за COVID-19

Европейският комисар по обществено здраве в ЕС Стела Кириакидес съобщи, че до края на годината или най-късно в началото на следващата ще бъде създадена ваксината срещу новия коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12656

Макар че в момента продължават да се правят клинични тествания, можем да кажем, че имаме някои добри индикации, че ваксината за COVID-19 ще бъде достъпна до края на годината или началото на следващата, сподели Кириакидес в интервю за германското издание "Handelsblatt".

Д-р Фаучи: Надявам се е ясно, че не може да очакваме 100-процентова ефикасна ваксина

Европейският комисар все пак подчерта, че ваксината няма да разреши всички проблеми от първия път, но поне ще бъде стъпка напред за връщане към познатата ни нормалност.

Путин: Регистрирахме първата ваксина срещу COVID-19 в света

По отношение на огнищата на коронавируса в различните държави-членки в Общността здравният комисар на ЕС призова всяка страна да изолира по най-бързия начин източника на инфекцията на местно ниво, като за целта да извърши достатъчен брой тествания и да намери на контактните лица и незабавна изолация на заразените.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12656

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.08.11 | 16:02
    Ще чакаме ние до края на годината, руснаците вече се ваксинират масово, дори повечето ваксинирани умряха от страничните ефекти, а ние още чакаме в ЕС.
  2. 2020.08.11 | 14:26
    И да разполагате и да не разполагате, ние пък няма да си я сложим ..
  3. 2020.08.11 | 14:03
    Ей Маджо манджа има ли? С ново инкасо има ли далавера, няма белешка ама хоро колкот щеш? Виж аз ти ги познавам твойте хора ама тука при мене има само обелена глава и горния ръб много закача назаде, имаш ли интерс?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Лекарства

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет