Британски учени започват изпитания на ваксина за Covid-19

  • 18 април 2020 16:24

  • 5670
  • 3
Британски учени започват изпитания на ваксина за Covid-19
© Pixabay

Британски учени заявиха, че се надяват да имат един милион дози ваксина срещу коронавируса до септември. Екип учени от университета в Оксфорд започва през следващата седмица изпитания на продукта, съобщи БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Британското правителство, което подкрепя проекта заяви, че няма гаранции и не е възможно да определи дата кога ваксината ще бъде готова.

ООН иска глобална коалиция за ваксина срещу COVID-19

Много експерти смятат, че все още е твърде рано да се каже дали въпросната ваксина ще бъде безопасна и ефективна и че за разработването и произвеждането на надежден продукт са необходими поне 12 месеца.

Първите експерименти в Оксфорд обаче започват следващата седмица, а учените са достатъчно убедени, че ще постигнат успех и производството на ваксината ще започне дори преди напълно да са приключили експериментите.

Професор Ейдриън Хил, директор на института „Дженър“ към университета в Оксфорд заяви в интервю за „Скай нюз“, че светът не може да си позволи да изчаква повече и че учените са готови да рискуват и да започнат производство на продукта.

В същото време в Обединеното кралство продължава дълбоката криза със защитните облекла и оборудване. Профсъюзът на лекарите и медицинските сестри изрази загриженост от разпоредбата такива облекла да бъдат използвани повторно в болниците. Очаква се до 48 часа да бъде напълно изчерпан запасът от специалните мантии с дълги ръкави за еднократна употреба.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
5670 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тест

2020.04.23 | 11:56

3
тест
САЙТА НА ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ

2020.04.18 | 18:00

1
ВЕЧЕ ИМА ВАКСИНА. УДАРЕТЕ Я НА ВСИЧКИ ГЕРБЕРАСТИ ,ПЛЮС ТИКВАТА и ЦЕЦУ-МАСОНА.
има една

2020.04.18 | 20:07

2

специално за мйка ти

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини