Лечението срещу малария е ефикасно и срещу новия коронавирус

26 февруари 2020 13:08

Лечението срещу малария е ефикасно и срещу новия коронавирус
© Getty Images/Guliver
12656 1

Лечение с използвания срещу малария медикамент хлорохин е ефикасно и срещу новия коронавирус, увери френският експерт Дидие Раул от Средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия, като се позовава на резултатите от клинично изследване в Китай, предаде Франс прес.

"Знаехме, че хлорохин е ефикасен ин витро срещу новия коронавирус, и резултатите от китайското изследване го потвърдиха - каза той. - В края на краищата се оказва, че вероятно става въпрос за най-евтината за лечение от всички вирусни инфекции."

Заключенията му са базирани върху клинично изследване в 10 болници в Китай, включително в Ухан, Пекин и Шанхай. То целяло да се прецени ефикасността на хлорохин при лечение на пневмонии, свързани с Covid-19.

Ваксината срещу новия коронавирус ще бъде готова след една година

"Получените резултати от лечението на над 100 пациенти показаха, че фосфатът на хлорохин е по-ефикасен от терапията, на която участниците в контролна група били подложени, за да се спре развитието на пневмония", отбеляза експертът.

Изследването все пак не изчислява въпросната разлика в ефикасността. Резултатите от него са публикувани в BioScience Trends, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Novini.bg
12656 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.27 | 15:41

1

Най-накрая ще излезе наяве лечението с MMS, което лекува всички неизлечими болести и вируси, и струва 20 кинта.

Добави коментар

Водещи новини