-
25 февруари 2020 10:08
- 670
- 0
Яденето на сирене, йогурт, мляко може да намали риска от инсулт с до 10 процента, съобщи в. "Дейли мейл".
Учени от Оксфордския университет са анализирали хранителния режим на хора от девет европейски държави. Резултатите им показват, че консумацията на повече млечни продукти намалява риска от исхемичен инсулт, който е най-често срещаният. За всяка чаша мляко дневно, той спада с пет процента и с девет процента за малка кофичка йогурт.
Резултатите от изследването обаче хвърлят съмнение върху твърдението, че яйцата са полезни. Хората, консумирали повече яйца, са по-застрашени от хеморагичен инсулт. Една трета яйце дневно увеличава риска от инсулт с 25 процента.
Богатите на фибри храни, плодовете и зеленчуците предпазват най-много от инсулт. Двеста грама плодове и зеленчуци дневно намаляват опасността от исхемичен инсулт с 13 процента, допълва БТА.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Димитър Главчев: Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа
19 април 202421:04
Доц. Петър Чолаков: Завесата на политическия театър пада, греховете на Борисов и Пеевски лъсват
19 април 202421:58
Картина от парламента: Росица Кирова от ГЕРБ спря микрофона на Мирослав Иванов от ПП, БСП заплашиха, че ще напуснат залата
19 април 202420:03
Асен Василев: Когато някой ви плаши, се огледайте много добре защо се опитва да ви бръкне в джоба
19 април 202418:32
НС възложи на министъра на енергетиката да предприеме действия за предоговаряне на споразумението с „Боташ“
19 април 202418:57
Здравен експерт: Ваксинираните изкарват коклюша по-леко
19 април 202420:55
Проф. Ива Христова: Над 250 са вече случаите на коклюш в страната и ще се увеличават
19 април 202418:46
Водещите новини! Вълнà от коклюш в държавата, в която „ваксина“ стана мръсна дума. Кирил Петков: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (и още…)
19 април 202419:19
Лавров: Не искаме да атакуваме НАТО
19 април 202422:10