Стоматолози от страната и чужбина се събират на конгрес

  • 11 юни 2015 09:59

  • 1708
  • 0
Стоматолози от страната и чужбина се събират на конгрес
© Getty Images/Guliver

Над 880 стоматолози от страната и чужбина ще участват в 15-ия Конгрес на Българския зъболекарски съюз, който ще бъде открит днес в Бургас. Престижният форум е юбилеен за организацията, която през тази година чества 110 години от създаването си. Форумът ще включва лекции, представяне на най-новите постижения в денталната медицина и изложение с над 40 фирми.

В събитието ще участват стоматолози от 28-те регионални колегии на Българския зъболекарски съюз. 16 ще са чуждестранните лектори и трима български, представители на трите факултета, обучаващи кадри по дентална медицина, съобщи председателят на Българския зъболекарски съюз доктор Борислав Миланов: България, в частност Бургас, става един център на Европа, който определено е пряко свързан с една от най-важните задачи, която всяка една съсловна организация си поставя, а именно непрекъснатото повишаване квалификацията.

Организационният комитет решиха единодушно, че трябва да бъдат застъпени всички аспекти на нашата професия в техния най-съвременен вид. В международния форум ще се включат и делегации от денталните асоциации на Израел, Австрия, Италия, Германия, Турция и Гърция. 15-ият научен конгрес ще се проведе на 12-и и 13-и юни.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини