СОС даде разрешение на директора на "Шейново" за извънсъдебно споразумение за разменените бебета

  • 12 септември 2024 19:24

  • 405
  • 1
СОС даде разрешение на директора на "Шейново" за извънсъдебно споразумение за разменените бебета
© Bulphoto (архив)

Директорът на столичната АГ болница "Шейново" има разрешение да сключи извънсъдебно споразумение за обезщетяване на едно от семействата на разменените преди две години бебета.

Разрешението беше дадено на заседание на Столичния общински съвет, без да се коментират стойността на обезщетението и личните данни на майката, която ще го получи. По информация на БНР болницата ще изплати 70 хиляди лева заради вредите от раздялата на жената с детето ѝ.

Разрешението за извънсъдебно споразумение беше гласувано месец, след като Софийският градски съд осъди болницата да плати 70 хиляди лева на една от майките, като уважи частично нейния иск за 200 хиляди лева обезщетение. Отхвърлени бяха искове от бабата и сестрата на бебето на обща стойност 100 хиляди лева. Споразумението за обезщетение извън съда се е случило по инициатива на пострадалото семейство.

Сагата с разменените бебета: Решава се дали "Шейново" ще сключи извънсъдебно споразумение с една от майките

На заседанието на общинския съвет днес само Антон Койчев от ГЕРБ-СДС направи лаконичен коментар за постигнатото: "Постигнат е добър резултат, който удовлетворява всички".

От думите на Антон Койчев става ясно, че ще се търси извънсъдебно споразумение и за семейството на другото разменено бебе, на което през март тази година на първа инстанция беше отсъдена сумата от 100 хиляди лева като обезщетение за неимуществени вреди. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.12 | 20:05

1
Никакви пари за мангала. Бахти схемите цигански

Добави коментар

Водещи новини