От "Пирогов" с актуална информация за пострадалото на плажа в Созопол дете

  • 03 август 2024 19:04

  • 3690
  • 2
От "Пирогов" с актуална информация за пострадалото на плажа в Созопол дете
© Булфото

В университетската спешна болница "Пирогов" е транспортирано детето, пострадало при инцидент на плажа в гр. Созопол. 9-годишното момче е доведено в тежко състояние с политравма, съобщиха от леченбното заведение.

"Транспортирането му по въздух от Бургас до София със самолет C-27J "Спартан" беше реализирано от медицински екип на болница "Пирогов" при колаборация с Министерство на здравеопазването, Министерство на отбраната и Министерство на транспорта, координирано от министър-председателя Д. Главчев. От страна на "Пирогов" участваха началникът на Детската реанимация на "Пирогов" доц. Богдан Младенов, началникът на Детската хирургия на "Пирогов" проф. Христо Шивачев, ст.м.с Любка Чалева и е проведена консултация от националния консултант по неврохирургия проф. Николай Габровски", посочват от спешния център.

"Спартан" транспортира до "Пирогов" детето, пострадало на плажа в Созопол

"При постъпването в "Пирогов" се проведоха  активни диагностично-лечебни мероприятия с цел спасяване живота и здравето на малкия пациент. Към момента 9-годишното момче е продължава да бъде в тежко състояние, настанено в детска реанимация, където е под активно наблюдение и реанимационно лечение", се казва още в информацията. 

Припомняме, че момчето беше прегазено от трактор, докато машината заравнява пясъка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3690 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.03 | 20:45

2
ВЕДНАГА НА БАЩАТА ДА СА ПРИСКРИПЯТ МЪ ДИТЕ , А МАЙКАТА В СЛИВЕНСКАТА ПАНДЕЛА ЗА ДА НЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ ТАКИВА БЕЗХАБЕРНИЦИ.

2024.08.03 | 20:21

1
на българско море повече не

Добави коментар

Водещи новини