Валентин Димитров остава единствен кандидат за директор на "Пирогов"

  • 11 юни 2024 14:08

  • 460
  • 2
Валентин Димитров остава единствен кандидат за директор на "Пирогов"
© Булфото

Директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" Валентин Димитров се очаква да бъде назначен за нов мандат на поста, след като остана единствен кандидат във финалния трети кръг от конкурса да избор на директор на болницата за спешна медицина. Това става ясно от документ, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването.

Конкурсът беше обявен на 22 април.

Предишният здравен министър проф. Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на се опита да уволни Валентин Димитров от поста с мотив - нарушения, констатирани от вътрешния одит на здравното министерство. Такива не бяха доказани от АДФИ.

Директорът на "Пирогов": Ще се кандидатирам отново за поста

Димитров обжалва процедурата по вписване на ново ръководство, задействана от министър Хинков и така остана на поста.

Опитът за отстраняването му предизвика сътресения в отношенията между бившите партньори в кабинета "Денков-Габриел". След като пое поста, служебният здравен министър Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с прекрати процедурата по отстраняването на Димитров.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
460 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.11 | 18:10

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.11 | 16:05

1
затова ЦРУ изчисли, че България ще стане нормална държава към 2060-та година

Добави коментар

Водещи новини