Пациент с тежка бъбречна инфекция е бил върнат от болница в София, започва проверка

  • 22 май 2024 19:44

  • 11216
  • 3
Пациент с тежка бъбречна инфекция е бил върнат от болница в София, започва проверка
© Булфото архив

Мъж е изписан от една болница, върнат от втора, а в третата, където е приет, установяват, че е с тежка бъбречна инфекция.

Оценката на медиците е, че пациентът е на ръба да мине на хемодиализа.

Закъсняла ли е диагнозата?

Бащата на Даниела Райчева Пламен излиза от болницата в Перник, където го лекуват след кръвоизлив от язва, в четвъртък. Оттам е изписан със заключение "без медицински риск".

След трагедията с починало дете в линейка: Летят заплахи към доктор

По-късно обаче отново се влошава, а след като и личната лекарка отказва да дойде на адрес, семейството потегля към най-голямата спешна болница у нас – „Пирогов“.

„Вадим личната карта, жената там я поглежда и казва: „О, ама вие сте от Перник. Вие там болница си имате, ходете си там се лекувайте, защо идвате тук?“ Не можех да повярвам на ушите си. Баща ми беше пребледнял, не можеше да говори“, разказва Даниела Райчева пред БТВ.

Мъжът е прегледан и са му пуснати кръвни изследвания. В амбулаторния лист в графа "Терапия" го насочват обратно към болницата в Перник. След това мъжът е откаран в болница „Св. Анна“. Там медиците установяват, че е с тежка инфекция на бъбреците и тежка дехидратация. А след като разбира за случая, директорът на „Пирогов“ изпраща писмено извинение до семейството. 

„За какво ми се извиняват - че баща ми беше в тежко състояние и беше на крачка от сепсис? През сълзи на очите ми каза: „Дани, моля те, искам си вкъщи. Прибери ме вкъщи, искам да си умра в къщи.“ Да видиш баща си в това състояние да чуеш тези думи - не ги пожелавам на никой“, каза още Даниела.

От „Пирогов“ коментират пред БТВ, че по случая е назначена вътрешна проверка.

Ръководството на болницата е категорично, че хората са с равни права и не могат да бъдат разделяни по никакви признаци. „В болница "Пирогов" винаги са получавали помощ всички най-тежки, дори безнадеждни спешни случаи в София и България. Поведение на нетолерантност не се приема и няма да бъде толерирано, ако има такова“, заявиха още от болницата.

Лечението на Пламен продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
11216 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:46

3
❤️ Г­о­р­­­е­­щ­­­и­ ­­м­­о­м­и­­­ч­е­­­т­­а­­ ­­в­­и­­­ ­­о­­ч­а­­к­в­­­а­­­т ­-­ X­­1­­8­­.­F­­­U­­N

2024.05.23 | 06:40

2
Ще иска човека в къщи след униженията, където е изтърпял. Алчни, нагли търговци на души и животи. Лекар като кажат и значе УБИЕЦ.

2024.05.22 | 20:21

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини