Благоевградски лекари отказват аутопсия на починалото 5-годишно дете от Стоб, карат го в Александровска болница

  • 22 май 2024 15:35

  • 17834
  • 2
Благоевградски лекари отказват аутопсия на починалото 5-годишно дете от Стоб, карат го в Александровска болница
© Булфото архив

В Александровска болница ще бъде извършена аутопсията на починалото при мистериозни обстоятелства 5 годишно момченце от кочериновското село Стоб, съобщава Струма, позовавайки се на свои източници. Според информацията аутопсия са отказали да направят няколко местни болници, а и проверката, която се извършва в момента изисква абсолютно безпристрастно лекарско заключение за причината за смъртта на детето.

Разследването търси лекарска грешка по трасето Рила - Благоевград. Момченцето е прегледано от д-р Владимир Пандев, който го е видял два пъти в нощта на неговата смърт. 
Пандев твърди, че детето вторият път е било мъртво, въпреки заключението си обаче го е транспортирал до МБАЛ Благоевград, където местните лекари в СПО са извършили опити за "съживяване" с около 40 минутна реанимация.

Д-р Пандев твърди, че го е докарал в Благоевград, защото детето било топло, местните лекари твърдят, че е било мъртво още в Рила. Къде е истината ще търси разследването. Медицински надзор днес влезе в МБАЛ Благоевград за проверка, проверка извършват и на работата на д-р Владимир Пандев.

Трагедията в Благоевград: Два пъти родители викали Спешна помощ за детето си, вторият път вече било починало

Прегледът на Пандев установил, че 5-годишният Мирослав е с повръщане и разстройство, детето не било дехидратирано, но било добре. Самият той нямал обяснение как и от какво е настъпила смъртта му. Казва, че вторият път при посещението му детето било без дихателна и сърдечна дейност. Въпросът е защо тогава е доведено в Благоевград. Дали това не е бягство от отговорност и прехвърляне на отговорност от Рила към Благоевград.

Случаят е с висок обществен интерес. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
17834 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:11

2
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­­щ­­­и­ ­м­­­о­­м­­и­­ч­­е­т­­­а­­­ ­­в­­и­ ­­о­ч­­а­­к­­­в­­а­­­т ­-­­ X­­1­­­8­­.­F­­­U­N

2024.05.22 | 20:23

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини