Изписаха пребитото от връстник момче в София

  • 27 март 2024 17:34

  • 1948
  • 1
Изписаха пребитото от връстник момче в София
© Bulphoto (архив)

13-годишното момче, пребито от свой връстник, е изписано от болницата и вече си е вкъщи. Това съобщи говорителят на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" Мария Пойразова, цитирана от Фокус.

Първоначално пострадалият тийнейджър беше на реанимационно лечение в продължение на три дни, после преведен в отделение и впоследствие изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина. 

На 20 март стана ясно, че 13-годишно дете е с опасност за живота в Детска реанимация на болница "Пирогов" след побой от съученик по време на междучасие. Първоначално пребитото дете е било в съзнание, но няколко часа по-късно, когато се прибрало вкъщи, се е почувствало зле, уточниха от СДВР за "Фокус" тогава. Пострадалият тинейджър беше с коремна травма и с опасност за живота. 

Изключват от училище Георги, който вкара съученик в "Пирогов", бил от проблемно семейство

Още същата вечер е издирен и задържан 14-годишният младеж, а Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност нападателя.

Обвинителен акт срещу него е на основание чл. 386, ал. 1, т. 3 от НК, според който до 3 години затвор грозят 14-годишния, вкарал съученика си в реанимация. Наблюдаващият прокурор наложи на обвиняемия мярка за неотклонение "надзор на инспектор детска педагогическа стая". 

"Стигнахме до извода, че ученикът, ритнал пострадалото момче, няма моралното право да продължи да учи при нас", призна директорът на 143 ОУ "Георги Бенковски" Ирена Дойчинова и изключи агресивния ученик.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1948 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гиару сигани

2024.03.27 | 17:44

1
помиари

Добави коментар

Водещи новини