Адв. Мария Петрова: Държавата е безкрайно лош стопанин, поставящ болните хора в здравен геноцид

  • 19 февруари 2024 14:01

  • 487
  • 1
Адв. Мария Петрова: Държавата е безкрайно лош стопанин, поставящ болните хора в здравен геноцид
© Нова телевизия

След скандалния запис от заседание на медицинския съвет на "Пирогов", който разкри шокиращи коментари на лекари от болницата по адрес на Ани Стоянова - майката на починалата 15-годишна Даная, заплахите продължават. В свое видео обръщение във Facebook адвокатът по медицинско право Мария Петрова заяви, че на свой ред е получила предупреждение, ако не спре да коментира казуса и да упреква ръководителите на някои болници, “дори децата ѝ да умират по стълбите, никой няма да ги пусне вътре”. 

В ефира на Дарик адв. Петрова заяви, че случващото се е "естественото продължение на плаващите пясъци, които са обгърнали всеки един сектор в държавата". 

"Това продължава, защото здравеопазването е буквално завладяно от един много ограничен кръг лица, които имат огромен финансов интерес да го държат в тази ситуация, защото здравеопазването се явява един много добър източник от доходи на партийците".

Петрова припомни журналистически разследвания, които разкриват, че от джоба на данъкоплатеца едно лекарство може да се купи за 50 лв., но и за 1200 лв.

“Защото държавата е безкрайно лош стопанин, поставяща болните хора в един здравен геноцид. В същото време всички очи са вперени в бездействащия министър, който все по-малко, и да иска, може да приеме нещо в посока промяна. В периферията изтласкваме сериозния играч, който никой не забелязва, в лицето на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), която борави с ресурс от над 8 млрд. лв.", заяви адв. Петрова.

Министър Хинков за скандалния запис по случая „Даная“: Очаквам отнемане на лекарските права

"Здравният министър работи много важни неща, но един човек, който не може да освободи директора на неговата болница, защото той (бел. ред. министърът) е принципал, това е политическо безсилие. Човек трябва да си знае границите. Не знам с какво един, оставащ мнение у мен за честен и достоен човек, е прегърбен до степен да чака ротацията, за да си подаде оставката, защото е безсилен да направи каквото и да е", коментира още адв. Мария Петрова.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.19 | 18:39

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини