Министър Хинков: "Пирогов” е пример за липсата на политическа подкрепа за действията ми

  • 05 февруари 2024 10:40

  • 798
  • 2
Министър Хинков: "Пирогов” е пример за липсата на политическа подкрепа за действията ми
© Нова нюз

"Пирогов” е сериозен пример за липсата на политическа подкрепа за действията ми. Това каза в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS министърът на здравеопазването проф. Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на.

Той защити отново решението си да поиска отстраняването на директора на "Пирогов". „Проблемът там е в управлението, в това има ли държава и какви са правомощията на принципала. Ако министърът е установил нарушения, би трябвало да може да вземе решение за отстраняването на даден директор. Резултатът беше страшен скандал в цялото публично пространство. Настъпих оголен нерв, който възбуди всички тези реакции”, заяви Хинков.

„Не се спазва принципът, че здравеопазването няма цвят. Сблъскват се най-различни партийни интереси. Това много затруднява управлението на самата система”, заяви Хинков.

По думите му няма сериозен резултат от наливането на средства в системата, а парите от НЗОК не се разходват ефективно.

„Здравната комисия трябва да стои зад министерството”, заяви Хинков. Той даде за пример това, че два пъти не е бил подкрепен от политическата сила, която го е издигнала.

Проф. Христо Хинков разкри каква ще е последната му задача като здравен министър

„Един от депутатите от „Да, България” беше попитан: „Имате ли министър?”, на което той отговори: „Ние имаме един министър”. Аз съм от ДСБ, може би е имал предвид само „Да, България”, но ние сме коалиция”, заяви Хинков.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
798 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...Ибана съм-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ АТИЛА

2024.02.05 | 11:14

2
Електра, баба гицка, Гочо Булгара, Хан Крум...Наде.жда Дойчева....това ,съм АЗ ..ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.02.05 | 10:55

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини