В Плевен се организират безплатни прегледи за туберкулоза

  • 04 декември 2023 13:02

  • 142
  • 0
В Плевен се организират безплатни прегледи за туберкулоза
©
Слушай новината Слушай новината

Безплатни прегледи за туберкулоза организират специалистите от УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен. Те ще се състоят от 11 до 15 декември в Отделение за диспансерно наблюдение на болни с пневмофтизиатрични заболявания на ул. "Св.св. Кирил и Методий" 20. За това съобщи Момчил Цветков, говорител на болницата, предаде БНР.

Прегледите са част от инициативата "Седмица на отворените врати".

Граждани могат да се консултират със специалисти от 11:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 16:00 часа след предварително записване на телефон 064 /802 994.

Прегледите ще включват анкетиране на желаещите, при оплаквания ще се прави рентгенова снимка, проба "Манту", а при нужда и микробиологично изследване за наличие на туберкулоза. През септември в Плевен отново се състояха безплатни консултации и прегледи за туберкулоза.

В Плевен започват безплатни консултации за туберкулоза

Д-р Ирена Коцева от Регионалната здравна инспекция в Плевен посочи, че някои от най-характерните симптоми на заболяването са кашлица, която продължава повече от три седмици, храчки, особено когато в тях се появи кръв, повишена температура, нощно изпотяване, болки в гърдите, засилващи се при дишане и кашлица, отпадналост и безсилие, безапетитие, загуба на тегло.

Последвайте канала на

Нора Виткова
142 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини