Кремена Кунева от Фондация „Даная“: Свърши времето на държавата за строителство на Национална детска болница

  • 01 декември 2023 17:54

  • 533
  • 3
Кремена Кунева от Фондация „Даная“: Свърши времето на държавата за строителство на Национална детска болница
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Предложихме формулата на публично-частно партньорство, не защото мислим, че държавата няма пари, а за да участваме активно в изграждането на Националната детска болница и да бъдем като качествен надзор. За три месеца няма никаква свършена работа. Другият проблем в обществения съвет е, че задават въпроси, чиито отговори можеш да намериш в публичното пространство. Това заяви бившият депутат и учредител на Фондация „Даная“ Кремена Кунева в предаването „Лице в лице” по БТВ.

По думите ѝ това, което бави процесът по изграждането на детската болница е липсата на ясен план от страна на държавата за реализацията на проекта.

„Смениха проф. Елена Пенева от надзора на детската болница, която направи колко можа в трудната ситуация, в която се намирахме. На нейно място сложиха човек, който е свързан с фармацевтична компания, осигуряваща ваксините за БЦЖ и няма опит в строителството на болници. Мотивът е, че тя не се справяла”, обясни Кунева.

Министър Хинков: 80% от антибиотиците вече се изписват с електронни рецепти

Тя съобщи също, че предстои да се подпише меморандум за сътрудничество с организацията на двете жени, които успяха да построят детска болница в Румъния.

„Обяснението защо още нямаме детска болница е, че няма политическа воля за това. Това е работа на държавата. Тя обаче не може да я свърши и времето за това свърши”, каза още тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
533 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.01 | 21:29

3
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
пак ли на редичка за държавната софра?

2023.12.01 | 18:20

1
с тия устенца ходи да заработваш на частно, помиярко крадлива.

2023.12.01 | 18:20

2
публичното е по-сладко.

Добави коментар

Водещи новини