Почетният консул на Унгария благодари на хирург от УМБАЛ - Бургас за спасено дете

  • 25 октомври 2023 09:13

  • 842
  • 0
Почетният консул на Унгария благодари на хирург от УМБАЛ - Бургас за спасено дете
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Почетният генерален консул на Унгария Йордан Йорданов изпрати благодарствено писмо до ръководството на УМБАЛ - Бургас заради д-р Кирил Симеонов, старши лекар в Първо отделение по хирургия.

Дипломатът останал впечатлен от професионализма и загриженото отношение на специалиста след успешно разрешен тежък случай с малко дете. Това съобщиха от пресцентъра на болницата в Бургас.

Безплатни прегледи за диабетици в Бургас

Петгодишната София е попаднала в бургаската болница с перитонит. Налага се спешна операция, за да бъде спасен животът на момичето. Ситуацията е допълнително усложнена от факта, че София и родителите ѝ – туристи в Слънчев бряг, не говорят друг език, освен унгарски, и комуникацията с тях е невъзможна. Това е голям източник на стрес както за семейството, така и за медиците. Със съдействието на отдела за преводачески дейности на болницата е намерен човек, който да осигури превод от и на унгарски език

. Операцията преминава успешно и след десет дни престой София е изписана от болницата и отпътува за родината си.

"Искаме да изразим нашата голяма признателност и най-искрена благодарност към лекуващия лекар – д-р Кирил Симеонов - хирург, за проявения от него висок професионализъм и всеотдайност, сърдечно отношение и точен подход при лечението на малката пациентка. Изразяваме най-искрена благодарност и към ръководството на УМБАЛ Бургас за условията и цялостното отношение към изпадналото в беда унгарско дете", се казва в писмото на унгарския консул Йордан Йорданов.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини