Чудодейна сила за медици и пациенти от ВМА

  • 24 октомври 2023 18:36

  • 1814
  • 4
Чудодейна сила за медици и пациенти от ВМА
© ВМА
Слушай новината Слушай новината

Медици и пациенти от Военномедицинска академия (ВМА) ще могат да се поклонят пред мощите на седем светци. Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп и духовници донесоха за поклонение в лечебното заведение частица от животворящия Господен кръст и мощите на седем светци. Те ще останат в Музея на военномедицинската служба до Димитровден.

Мероприятието се организира с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски, който в грижата си за целия народ не забравя и трудовете на медиците и им изпраща за поклонение християнски светини – за укрепване и духовни сили в носенето на нелекия кръст да служиш на ближния. 

Медици от ВМА се покланят пред мощите на 7 светци

Това е безпрецедентен акт, който не се е случвал в нито едно цивилно или военно лечебно заведение. Не трябва да забравяме, че най-важното в професията ни е милосърдието и обичта към ближния, което е и в основата на християнството. От вяра имат нужда и пациентите, и лекарите, а нашата професия е такава, че ние сме се посветили на хората, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20, д.м.н., FACS. 

Какво е животът без вяра – живот без посока. Затова за нас е важно за се уповаваме на вярата, особено в трудни и тежки моменти. Военните медици по принцип сме призвани да вземаме решения в отговорни времена. И ако нямаме вяра в себе си, би било невъзможно да вършим работата си, допълни още той. 

Началникът на ВМА изказа за пореден път своята признателност към Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски за засвидетелстваната подкрепа през годините, както в битката с пандемията от COVID-19, така и в кампанията „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!”, в която ежегодно десетки свещенослужители и техните близки даряват кръв безвъзмездно и помагат на нуждаещи се пациенти не само във ВМА, но и в цялата страна. 

От днес стартира и дарителска кампания за събиране на средства за изграждането на параклис в двора на ВМА. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1814 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.25 | 14:30

4
И хората тръпнат, друг път не видели, в едно да се кланят попски и военни майму.ндели

2023.10.24 | 19:58

1
откачалки и олигофрени...

2023.10.24 | 19:59

3
ама плащат по некоя-друга илядарка отгоре за "избор на екип" гадовете
Баба Гуси

2023.10.24 | 19:58

2
Тези попчета май са от четата на Баба Гуси???

Добави коментар

Водещи новини