ВМА ще отбележи Европейския ден на донорството

  • 15 октомври 2023 09:07

  • 619
  • 2
ВМА ще отбележи Европейския ден на донорството
© ВМА

На 16.10.2023 г. (понеделник), от 11.00 часа в централно фоайе на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе традиционното отбелязване на Европейския ден на донорството.

Ежегодно Съветът на Европа организира кампанията с цел повишаване осведомеността за важността на донорството и трансплантацията на органи като възможност за спасяване и подобряване на животи.

По традиция, на този ден ВМА изказва своята признателност и благодарност към близките на донорите, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите. Както и към всички екипи, които са ангажирани с трансплантационния процес.

Тази година „Дървото на живота” в памет на донорите ще бъде допълнено с имената на десет души, дали през 2023 г. шанс за втори живот на пациенти във ВМА.

На събитието са поканени да присъстват представители на Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването, ИА „Медицински надзор”, пилоти от 16-та транспортна авиобаза „Враждебна”, които са неизменна част от редица донорски ситуации, както и пациенти, трансплантирани във ВМА.

Трансплантираха успешно матка във Великобритания

Последвайте канала на

Десислава Станева
619 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
черно дробче търся аз

2023.10.16 | 14:34

2
ВМА - мястото, където Великите трансплантатори помагат на Големите пиячи.

2023.10.15 | 11:49

1
Искате ли луд се кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини