20 деца са с хранително натравяне, след като яли дюнери в Розино

  • 02 октомври 2023 17:02

  • 3098
  • 4
20 деца са с хранително натравяне, след като яли дюнери в Розино
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

20 деца са били приети и прегледани в болница в Карлово заради хранително натравяне, съобщи управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Обрейко Обрейков пред БНР.

Децата са на възраст от година и половина до 12 години. Всички те са яли в понеделник по обяд дюнери от частен павилион в село Розино.

Те са дехидратирани и с повръщане.

18 деца със симптоми на хранително натравяне са в болница след лагер в Банско

Едно от децата е в по-тежко състояние с по-ясно изразена дехидратация. Няма опасност за живота им.

Д-р Обрейков е отстъпил легла от други отделения, за да може 10 от пострадалите пациенти да бъдат настанени в Инфекциозно отделение. След преценка на лекарите останалите 10 деца или ще бъдат откарани в Инфекциозна клиника Пловдив, или ще бъдат изписани на домашно лечение. Ще бъдат направени изследвания в Националния център по заразни и паразитни болести.

За случая е уведомена РЗИ.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3098 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.03 | 01:09

4
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами.-----> mub.me/medbg
Мангалска работа

2023.10.02 | 20:53

3
......Храната е купена от лавка в ромската махала на селото. ...... А бе хора - луди ли сте бе да купувате каквото и да било от орките още повече храна? За тях думата хигиена е абсолютно непозната.
РЗИ

2023.10.02 | 19:16

2
Така е, деца се тровят,други биват убивани.За съжаление това е България,която като ще има проверка от РЗИ им звънят от самите инспектори и казват на тези бараки,че ще идват в даден ден.На самата проверка всичко е ОК,но след това ето това може да се случи.Нещастника си плаща,другия доволен.
Manolov

2023.10.02 | 18:43

1
Предложение за финансиране на селскостопански и индустриални инвестиции Аз съм маркетинг мениджър в Euro Pacific Bank, която е международна финансова институция, специализирана в международни кредитни споразумения. Търсим мащабни промишлени селскостопански проекти, в които стартиращи фирми могат да инвестират. Ние предлагаме услуги от 15 000 евро до сума от 5 000 000 евро. нетният лихвен процент е 2% на година за изплащане за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл на: Pacific-loan.service@outlook.fr

Добави коментар

Водещи новини