Освободиха Елена Пенева от надзора на Детската болница

  • 29 септември 2023 21:32

  • 1392
  • 3
Освободиха Елена Пенева от надзора на Детската болница
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Освободиха директора на "Здравна инвестиционна компания за детска болница“ проф. Елена Пенева. Информацията е от Министерството на здравеопазването.

На 28 септември 2023 г. министърът на здравеопазването проф. Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на, в качеството си на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД, подписа протокол за освобождаването на проф. Пенева от заеманата длъжност. Предстои Съветът на директорите на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД да предприеме необходимите действия за вписване на обстоятелствата в Търговския регистър и регистър за юридически лица с нестопанска цел в предвидените законови срокове.

Здравният министър: Изграждането на Националната детска болница върви по план

Мотивите на министър Хинков за освобождаването на проф. Пенева са "неудовлетвореност от отчетността на свършената работа", допълниха от пресслужбата. След разглеждане на кандидатурите за нов изпълнителен директор, решението на министъра ще бъде оповестено публично.

Мисията на "Здравна инвестиционна компания за детска болница" е добросъвестно и ефективно изпълнение на ролята на държавата в лицето на Министерство на здравеопазването за организиране и контрол на дейностите по проектиране, изграждане и пускане в експлоатация на Национална многопрофилна детска болница, която да отговаря на националните нужди на детското здравеопазване и да подсигури прилагане на актуалния световен опит и стандарти за най-добра грижа за децата. Проф. Пенева беше назначена през април 2022 г.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1392 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.30 | 11:45

3
Сбъркали сте снимката
Lissa

2023.09.30 | 01:40

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.29 | 22:27

1
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.-----> mub.me/handy

Добави коментар

Водещи новини