Държавна болница продаде евтино луксозна вила в ловен парк, МЗ сезира прокуратурата

  • 26 септември 2023 16:52

  • 2781
  • 1
Държавна болница продаде евтино луксозна вила в ловен парк, МЗ сезира прокуратурата
© Вила
Слушай новината Слушай новината

Министерството на здравеопазването сезира прокуратурата за случая с  продажба на недвижим имот на двуетажна масивна сграда /Вила на управителя/, собственост на „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска” ЕООД, гр. Велинград. Това съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

Със свое писмо министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков е изискал процедурата по провеждането на търга да бъде незабавно прекратена поради констатирани нарушения в обявлението на процедурата.

Белоградчик е напът да остане без болница

Действията по стопанисването и отдаването на търг от страна на болницата, вече са обект на прокурорско разследване. Министерството е предало всички необходими документи на Прокуратурата и до нейното произнасяне, МЗ не може да оповестява допълнителни данни за констатираните нарушения.

От сайта за разследваща журналистика "Биволъ" сигнализираха за "нагласен търг за продажба на луксозната "Вила на управителя" на Белодробната болница във Велинград" на 18 септември: 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.26 | 18:36

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини