Безплатни детски очни прегледи преди 15 септември

  • 04 септември 2023 15:11

  • 906
  • 0
Безплатни детски очни прегледи преди 15 септември
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 10 и 12 септември, по случай откриването на новата учебна година, Медицински център „Лозенец“ организира безплатни очни профилактични прегледи за ученици на възраст от 7 до 12 години. 

Детският офталмолог, д-р Гергана Светославова ще преглежда малките пациенти в детския очен кабинет, който се намира в Отделението по очни болести, етаж 2, ул. „Козяк“ № 1. На 10.09.23 г.(неделя) прегледите ще се състоят от 09.00 до 16.30 ч. , а на 12.09.23 г. (вторник) - от 09.00 до 16.30 ч.

Прегледът ще включва: определяне на зрителна острота, изследване на цветно зрение, изследване на стереозрение, очен преглед на структуруте. При съмнение за очно състояние, което налага корекция или допълнителни диагностични процедури, ще бъде предложен допълнителен час за преглед.

Офталмолози извършиха операция на глаукома с имплант

Напомняме на родителите, че при наличие на предишни изследвания, е желателно да ги предоставят по време на консултацията.

Заявките за медицинските прегледи ще се осъществяват чрез контактната ни форма, както и на тел. 02 96 07 682, предаде БНР.

В първите години от училищната адаптация доброто зрение е ключово за успеха на ученика, заявява д-р Светославова. При понижена зрителна острота може да възникнат проблеми с асимилирането на учебния материал. Такъв тип проблеми може да има при всяка една от рефракционните аномалии - късогледство, далекогледство и астигматизъм.

Напоследък все повече нараства процентът на късогледи ученици във възрастта от 7 до 10 год. Възраст. За забавяне на прогресията на късогледството вече има категорични данни, че ключово значение играе ранната корекция. подходящото поведение и проследяване.

При далекогледите деца може да се наблюдава трудност при четене и писане, а това е един от основополагащите моменти в началния етап от образованието. Може да се оплакват от главоболие, замъглено зрение при четене, да губят буквите и редовете.

Защо профилактичните очни прегледи са важни за тази възраст:

- Ранна диагностика на рефракционни аномалии

- Преоценка на режима на детето и насоки за правилно зрително натоварване

- План за проследяване според настоящото състояние

- Превенция на затруднения с учебния материал, които се дължат е на некоригирани зрителни проблеми

Последвайте канала на

Мая Йорданова
906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини