Христо Хинков: Ще успеем да закрепим болницата във Враца и да намерим ръководство, което да милее за нея

  • 01 септември 2023 17:48

  • 775
  • 3
Христо Хинков: Ще успеем да закрепим болницата във Враца и да намерим ръководство, което да милее за нея
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ще успеем да закрепим болницата във Враца и да намерим ръководство, което да милее за нея. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на в отговор на въпрос за състоянието на Детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ – Враца.

По думите му в лечебното заведение има проблеми и с други отделения, включително и задължения на болниците, натрупани в миналото. "Управителните органи на тази болница през годините са нехаели за състоянието ѝ и са довели нещата дотам тя да бъде с 85 на сто акционерно участие на държавата", каза здравният министър.

По думите му Общината не е направила необходимото през годините и атаките, че държавата е длъжна да се справи с проблемите на тази болница, не са напълно състоятелни, каза още министър Хинков. Много болници в страната с този ранг имат такъв проблем и той трябва да бъде решен генерално, допълни той и напомни, че местните власти също отговарят за болниците. Имаме уверението на ръководството на болницата, че ще намерят лекари, добави министър Хинков.

Бъдещето на болницата във Враца: Не е ясно дали отделението за деца ще заработи

По-рано днес директорът на болницата д-р Кети Ценова каза пред журналисти, че детското отделение отново ще работи и има осигурени и лекари, които да започнат работа на мястото на напусналите. Назначаването на новия лекарски състав и сключването на анекс с Районната здравноосигурителна каса - Враца ще отнеме технологично време, но очаквам от 11 септември 2023 г. отделението да заработи с новия екип, допълни д-р Ценова. Медицинското обслужване на децата в отделенията "Хирургия", "Ортопедия", "Уши, нос гърло" и останалите не е прекъсвано, съобщава БТА.

Проблемът с отделението бе огласен в началото на август по време на спешна среща, организирана от областния управител Надя Донкинска. Тогава стана известно, че всички лекари са подали предизвестия за напускане заради ниско заплащане, натовареност и невъзможност за взимане на отпуски. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
775 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.01 | 18:12

2
За какво им е болница , в това село
до горният к.у.р.о.л.из

2023.09.01 | 18:23

3
Ти стъпвал ли си тук бе, неграмотен селяндур!

2023.09.01 | 18:04

1
Така написаното заглавие зчуви " Ще се търсят балами да работят за без пари, без почивка, без отпуск"

Добави коментар

Водещи новини