Отворено писмо: Спешните медици НЕ протестират!

  • 30 август 2023 12:33

  • 1997
  • 2
Отворено писмо: Спешните медици НЕ протестират!
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Във връзка с обявеното за днес откриване на палатков лагер пред Министерството на здравеопазването и блокиране на възлови булеварди и магистрали в цялата страна от страна на синдикат „Защита“ заради несправедливите според тях възнаграждения на екипите в ЦСМП, медици от центровете за спешна помощ изпратиха отворено писмо до медиите, в което заявяват, че не протестират.

Наричат синдикат „Защита“ „шофьорски“ и твърдят, че членовете на синдиката са агресивни и нагнетяват напрежение сред екипите на спешните медици.

Медици от Спешна помощ подновяват протестите си за по-високи заплати

Ето пълния текст на писмото:

„Членовете на синдиката по места, които са предимно шофьори, призовават за бунт шофьорите на линейки от много време и проявяват изключителна агресия към всички! От последния им така нар. протест (винаги наброяват 30 - 60 човека и не могат да представляват нито едно ЦСМП в България), всячески САБОТИРАТ работата в Спешна помощ и напрежението сред екипите вече е огромно!

Някои членове на Защита вече отказват да изпълняват служебните си задължения, като се аргументират със „за толкова пари – толкова!“ В социалните мрежи членове на „Защита“ постоянно изтъкват, че и те хранят семейства и това, което обяви министърът – 1500 лв. основна заплата + клас прослужено време и ДМС – около 2000 лв., са им недостатъчни и защо медицинският персонал получава повече, след като са екип?! Някои стигат дотам да коментират работата на медицинските лица и да ги обиждат!

Това е недопустимо поведение на работното място и сериозно възпрепятства дейността на всички, ангажирани в този толкова тежък и стресов процес! Това противопоставяне на шофьори срещу лекари, фелдшери, медицински сестри и парамедици прави невъзможна ефективността и бързината в условията на спешност и може да коства човешки живот!

Никъде по света и никога личните ангажименти и работата в екип НЕ СА били мотив за размера на трудовите възнаграждения, а образованието, отговорностите и задълженията в работата!

Д-р Ненков: Няма логика водещ лекар в болница да взима 2200 лв., а директорът - 25 000 лв.

Решението да се увеличат парите на всички, работещи в Спешна помощ, беше възможно най-справедливото, но „Защита“ иска да е само за шофьорите, защото е шофьорски синдикат, независимо, че се опитват да се представят за глашатаи на Спешна помощ!

Надяваме се на Вашето коректно отразяване, независимо как се представят „Защита“ (те не са национално представени) и как озаглавяват акциите си – спешните медици НЕ протестират! Протестират част от шофьорите на линейки!

Здравното министерство увери: Спешните медици ще получат дължимото увеличение на заплатите им

Напомняме, че Спешна помощ е медицинско звено, а не шофьорско или транспортно и се надяваме на Вашето разбиране, че това е група хора, които доказуемо лъжат публично – без свян и притеснение и се възползват и злоупотребяват с медиите, които ги отразяват, опитвайки се да всяват напрежение и да извиват ръцете на всички – агресивно и безпардонно!

Работата в Спешна помощ е призвание и е безкрайно дискредитиращо и унизително да се принизява до „гледане в паничката на другия“!

Последвайте канала на

Нора Виткова
1997 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
droners

2023.08.30 | 14:15

2
деца дома !
Zodiac

2023.08.30 | 13:34

1
Тези изроди от"защита"са от котилото на"Кюстендилската Слива", която ги беше накачулела по прозорците на бившия партиен Дом!

Добави коментар

Водещи новини