Ремонтират вътрешното отделение на МБАЛ – Самоков

  • 18 юли 2023 14:39

  • 709
  • 0
Ремонтират вътрешното отделение на МБАЛ – Самоков
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Започна ремонтът на Вътрешно отделение на МБАЛ – Самоков по проект на „Красива България“. Вътрешно отделение е едно от най-натоварените отделения на самоковската болница. За миналата година през него са минали близо 2000 пациенти. Вследствие на над тридесетгодишната експлоатация, състоянието му е много лошо, каза по време на официалното откриване управителят на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) Самоков доктор Красимира Ковачка.

Обект на проекта по „Красива България“ е блок А. Блок Б ще бъде ремонтиран чрез Министерство на здравеопазването по мерките за преодоляване на последствията от COVID -19. По този начин цялото отделение ще бъде обновено до края на тази година, каза още Ковачка.

Спасиха бебе на месец и половина, страдащо от недохранване, дехидратация и с лющеща се кожа

Подменят се облицовки и се поставят антибактериални покрития на подовете и стените. Заложена е подмяна на старите дървени с нови алуминиеви врати. Осветлението също ще отговаря на съвременните стандарти, като бъде поставено LED осветление. Ще бъдат монтират окачени тавани. В санитарните помещения и в манипулационните ще бъде сложена нова фаянсова облицовка и настилка от гранитогрес, ще бъде ремонтирана и канализацията, стана известно по време на събитието за същността на проекта.

Подобряването на материално техническата база в самоковската болница и повишаването на качеството на медицинските услуги за населението на община Самоков, е сред приоритетите на местната власт, каза кметът на Община Самоков Владимир Георгие, цитиран от БТА. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
709 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини