Новородено почина в болницата в Луковит

  • 09 юли 2023 19:46

  • 3889
  • 0
© Pixabay

Новородено бебе почина в болницата в Луковит. Според аутопсията смъртта е настъпила вследствие на вроден сърдечен проблем, но близките обвиняват персонала. В петък по обяд 17-годишната Весела Иванова ражда по нормален начин момченце в болницата в Луковит, а утре е трябвало да бъдат изписани.

„Бебето си беше в килограмите, изследванията бяха хубави, снощи ми взеха бебето към три и половина, аз го накърмих, пак си беше добре. Сутринта ми казаха, че бебето е починало, към 6:30 ч. стана и аз я питам какво му има. Те ми казаха, че са му били две инжекции да го успокои, да не плаче“, каза родилката Весела Иванова.

Директорът на болницата защити колегите си и обясни, че след първите 24 часа са се появили дихателни проблеми, съпроводени с ниска сатурация. Въпреки консултацията с педиатър, назначената терапия, включително с урбазон, и настъпилото слабо подобрение детето умира.

Новородено почина в болницата в Карлово

„Всичко, каквото трябва, е направено, но на аутопсията, извършена от патоанатом от Плевен, е намерен голям вроден сърдечен порок и колегата смята, че това е основната причина за смъртта на детето“, обясни с д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ-Луковит.

„Искаме справедливост, защото здраво, право дете, са отнели на моята дъщеря, това е второто ѝ раждане“, каза Йорданка Веселинова, майка на родилката.

Аутопсията е извършена по настояване на ръководството на болницата. Близките настояват за разследване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини