Министър Меджидиев откри новата Катеризационна лаборатория в габровската болница

  • 01 юни 2023 14:03

  • 429
  • 1
Министър Меджидиев откри новата Катеризационна лаборатория в габровската болница
© МЗ
Слушай новината Слушай новината

Инвестицията, която направи Министерството на здравеопазването за ремонта на новата Катеризационната лаборатория за инвазивна кардиология на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и средствата, които осигури за закупуването на антиографска система за извършване на високоспециализирана медицинска помощ за болните, беше изключително важна за нас. Защото вашата болница покрива специализирана, планова и спешна медицинска помощ за населението на четири общини и пациенти от съседни области.

Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по време на официалното откриване на Катеризационната лаборатория в гр. Габрово. На церемонията присъстваха и посланикът на Белгия Н. Пр. Фредерик Мьорис, представители на ОЛВ клиника в гр. Аалст, Белгия – дарители на антиограф през 2009 г, областният управител Кристина Сидорова и др. 

След 8 години чакане: Откриха филиал на Спешна помощ в Сърница

Министър Меджидиев изрази увереност, че по този начин ще се подобрят възможностите за диагностика и лечение на сърдечносъдовите заболявания и ще се разшири обхватът на медицинските грижи, които болницата осигурява на пациентите. „Несъмнено модерното оборудване в лабораторията ще подпомогне дейността, а оттам и мотивацията на работещите в отделението медицински специалисти. Към това се стремим навсякъде в страната – да подобрим лечението на пациентите и условията на труд в българските болници.“, категоричен бе той. 

По-рано през деня по повод Деня на детето, министър Меджидиев участва в инициативата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирана от ОД на МВР – Габрово и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово. Състезанието включваше различни тематични зони, сред които и превенция в употребата на психоактивни вещества.

Филип Епитропов
429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.06 | 11:27

1
бахти журналистите - не могат да осмислят какво е "катеТЕризационен"

Добави коментар

Водещи новини