Даряват безплатни застраховки при агресия срещу медици на Спешната помощ в София и областта

  • 31 май 2023 14:49

  • 271
  • 1
Даряват безплатни застраховки при агресия срещу медици на Спешната помощ в София и областта
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

От „Лев Инс“ даряваме безплатни медицински застраховки за всички служители на Спешната медицинска помощ за София и областта. Това обяви изпълнителният директор на застрахователната компания Павел Димитров на съвместна конференция с Българския лекарски съюз и Центъра за спешна медицинска помощ, предава БТА.

По думите му, освен застраховка при физическа агресия, от компанията ще осигурят и правни консултации при подобни събития.

Застраховките влизат в сила от днес и са до края на годината, посочи още Димитров. 

Защо пак се стигна до агресия срещу медик

За останалите спешни центрове в страната ще има възможност за сключване на застраховки на преференциални условия. По думите на Димитров това е социална инициатива, която цели да покаже „отпор на тормоза“ срещу хората, на които звъним при проблем със здравето.

Застраховките са при случаи на агресия на работното място, поясни председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Служителите, които подлежат на въпросната застраховка, наброяват 666, посочи д-р Георги Гелев, директор на ЦСМП. Той коментира, че освен физическата, опасна за работещите в системата е и вербалната агресия. По думите му пет са случаите на физическа агресия от началото на година, предимно в Самоков. Инцидентите са довели до напускане на служители, подчерта Гелев. И добави, че извършителите са били в нетрезво състояние.

Цветелина Кирилова
271 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.31 | 15:26

1
А за пациенти пострадали от нехайни доктори ще има ли ???? Докато ми назначат изследвания да предпишат лекарства и процедури ....за мой късмет взе че ми мина ,добре че не се харчих за скъпите ,, спешни ,, илачи.....да живее здравеопазването и еврогейската димукрация

Добави коментар

Водещи новини