50 медици завършиха курса за въздушна спешна помощ, здравният министър им обеща посещение в Италия

  • 30 май 2023 11:42

  • 464
  • 1
50 медици завършиха курса за въздушна спешна помощ, здравният министър им обеща посещение в Италия
© Булфото (архив)

"Днес е един от онези дни, в които се чувствам горд и удовлетворен. Имаме повод да се поздравим с още един успех", обърна се здравният министър д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в към 50-те медици, които завършиха обучението си по оказване на спешна медицинска помощ по въздуха.

Той им връчи удостоверенията за преминат курс, а заедно с него ги поздрави и заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена,.

Изминали сме една от най-важните стъпки в тази посока, каза Меджидиев за очакваните въздушните линейки. Той поздрави медиците за смелостта.

Здравният министър каза още, че е впечатлен от направената организация и обеща да организира петдневно посещение в Италия, държавата, от която страната ни ще получи медицинските хеликоптери.

Поемам ангажимент и водя разговори с "Леонардо", всички вие да получите петдневно посещение в Италия, където да се запознаете със симулационния център там, да видите хеликоптера, на който ще летите. С вас ще са ръководителите на курса, очаквам да се случи в много кратки срокове. До средата на юли се надявам да имаме първите два хеликоптера на лизинг, каза Меджидиев.

Той припомни, че ще има 12 хеликоптерни площадки в страната.

Аплодисментите днес са за смелите хора, които полагат усилия. За мен е привилегия да поздравя първите преминали обучението за спешна медицинска помощ по въздуха, обърна се към медиците и вицепремиерътАтанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена,.

Започва обучението на медици за оказване на спешна помощ по въздуха

Това е огромна отговорност за вас, уверен съм, че ще оправдаете огромните очаквания и доверие, добави още Пеканов. Той пожела на медицинските специалисти да летят със същата увереност, с която са започнали обучението си.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
464 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.31 | 07:24

1
За полк. Любомир Алексиев, обучителя от катедрата по авиомедицина, има доклад от Инспектората на МО с рег. номер 13-00-3427 от 21.01.2015г. за освобождаване от длъжност, поради допуснати слабости в службата. Те са потвърдени и в писмо от ДАНС до министъра на отбраната през януари 2015г.

Добави коментар

Водещи новини