Наградиха медиците ни от Мали

  • 25 май 2023 12:15

  • 734
  • 3
Наградиха медиците ни от Мали
© ВМА
Слушай новината Слушай новината

Екипът на Военномедицинска академия (ВМА), който се завърна след 4-месечна мисия в Мали, бе награден за успешно изпълнените задачи.

Българските военнослужещи, участващи в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали, изпълняват поставените им задачи, като проявяват висок професионализъм, отговорност и издръжливост, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Старши лейтенант д-р Георги Семовски и неговият екип бяха отличени от името на министъра на отбраната и на командира на Съвместното командване на силите.

Поздравления за успешно изпълнената мисия – изключително важна и то в една тежка ситуация. Поздравявам целия екип за отдадеността в работата, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Ротация в Мали: Нов екип на ВМА поема мисията

Част от екипа на д-р Семовски бяха още старшина Васил Ганчев и две медицински сестри – младши сержант Гергана Георгиева и младши сержант Даяна Йорданова. Те са сред завършилите първия випуск военномедицински сестри, обучени по тристранния проект между ВМА, ВВМУ и МУ-Варна.

Признателност за проявения професионализъм по време на мисията изрази и флотилен адмирал Галин Манев, началник на щаба на Съвместното командване на силите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
734 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.05.25 | 13:34

2
и четиримата ще ги чукам, двете мадами - по два пъти :D

2023.05.26 | 15:05

3
почни с муфтаджийски, той и без това е заприличал на бабичка

2023.05.25 | 13:06

1
и годжи си износва държавните дрехи

Добави коментар

Водещи новини