Димитровградската болница получи нови 50 легла по проект

  • 26 април 2023 15:56

  • 226
  • 0
Димитровградската болница получи нови 50 легла по проект
©
Слушай новината Слушай новината

Димитровградската Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) "Св. Екатерина" получи 50 чисто нови болнични легла по проект "Интелигентна медицина" (SMART MED), съобщават от общинския пресцентър.

Придобивката показаха на място днес кметът на общината Иво Димов и управителят на здравното заведение д-р Алдин Карагьозов.

С новата придобивка е напълно обновена легловата база на нервно и вътрешно отделения. Леглата са съвременно медицинско оборудване с удобство за пациентите. "За последната година общинската ни болница показва завидни финансови резултати и обновяване. От болница със задължения и пред фалит преди дванадесет години, сега за първи път МБАЛ "Св. Екатерина" отчита печалба в размер на 45 000 лв. за 2022 г. Освен това през нея са разходвани 60 000 киловатчаса електроенергия по-малко, каза кметът Димов, цитиран от общинския пресцентър.

Затварят отделения в болницата в Момчилград

По думите му това е в резултат на добри управленски решения. Управителят на болницата д-р Карагьозов подчерта, че тези резултати са възможни благодарение на съвместната работа и подкрепа от страна на общината. Той допълни, че наред с модернизацията на болницата и подобряване на инфраструктурата, има и привлечени нови млади специализанти - пулмолог, невролог и очни болести, както и две новозавършили медицински сестри и една акушерка.

За проекта "Интелигетна медицина".  Благодарение на него в рамките му бяха осъществени безплатни профилактични прегледи на около 8000 души от малки населени места в общината. Усвоеният финансов ресурс по Програмата за трансгранично сътрудничество "Интеррег V-A Гърция – България" вече е за над 2 милиона лева.

Мая Йорданова
226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини