Асен Меджидиев за транспортираната със Спартан родилка: Борбата продължава

  • 17 април 2023 18:30

  • 4213
  • 8
Асен Меджидиев за транспортираната със Спартан родилка: Борбата продължава
© Булфото (архив)

„Състоянието на транспортираната със „Спартан“ до София родилка остава тежко – обдишва се в момента, има чернодробна дисфункция, бъбречна недостатъчност, на непрекъснато подаване на кислород и филтрация на кръвта. Става въпрос за 30-годишна жена, която на 13 април, още през нощта е усетила, че няма движение на плода и е потърсила лекарства помощ. На 14 април е установено, че плодът е мъртъв и към обяд е оперирана в сливенската болница, като е премахната и матката. Още тогава е била в тежко състояние.“ Това обясни пред БТВ служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.


„Тази жена е била с около 70% кръвозагуба, до момента са прелети над 15 литра биопродукти. Имаме и белодробна дисфункция, в момента е на 50% кислород, но борбата продължава. Това се случи на Великден, аз вярвам в чудеса и вярваме, че екипите в реанимацията ще направят всичко възможно, за да я спасят”, посочи още той.

„От 15 април съм в непрекъсната връзка в с директора на сливенската болница и следим състоянието на жената. Веднага ангажирах и националния консултант проф. Николай Младенов от болница „Токуда“. Тогава взехме решението, че е най-добре да транспортираме жената. Трябваше да се подготви болната, тъй като още в Сливен, тя беше с бъбречна и чернодробна дисфукнция. На 16 април проведохме хемодиализа в сливенската болница и след активното съдействие на Министерството на отбраната проф. Младенов замина от „Враждебна“ до авиобаза „Безмер“, където болната беше транспортирана с реанимобил от сливенската болница. Безмер, а оттам - до София. Вчера към 20:00 часа тя беше настанена в реанимацията на „Токуда”, на постоянна филтрация е заради бъбречната недостатъчност, но Слава Богу стойностите на креатинина започват да спадат”, обясни министърът.

„Продължават кръвопреливанията и филтрацията. Има съмнение и за малък хематом след отстраняването на матката, мобилизирани са всички екипи в болница „Токуда“ за проследяване на състоянието ѝ“, каза Асен Меджидиев.

„Искам да благодаря на министъра на отбраната Димитър Стоянов, на екипите в сливенската болница, на проф. Младенов и лично на президента за активното съдействие. В моя мандат за трети път транспортираме по въздух и това показва колко е важна спешната помощ. Сключихме сделка за хеликоптерите и колкото по-скоро ги има, толкова по-добре ще бъде”, заяви министърът.

Остава тежко състоянието на родилката, транспортирана със "Спартан" до София

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4213 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Teodor

2023.04.18 | 06:36

8
Curvul
Хеликоптер, хеликоптер

2023.04.18 | 01:57

7
За изгубения Сашко в Перник нямаха хеликоптер и оставиха украинец да го заведе до близката горичка а за няква циганка хеликоптер вдигат.
Сърбеца

2023.04.17 | 22:04

3
Убийте я мама и циганска барабар с боклука в нея ! Циганска измет! 100 тона керосин коства дигането на военен транспортен самолет от джоба на данъкоплатеца за една смрадлива мангалка с бъдещ престъпник или джебчийка/приститутка в нея ! Малоумници 100 тона керосин от наще данъци
Ку.рю

2023.04.17 | 22:50

6
Боже, колко си прав, за съжаление!
Емѝ...

2023.04.17 | 22:35

5
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

2023.04.17 | 21:35

2
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Емѝ...

2023.04.17 | 22:07

4
Искаш ли да ти духам? Аз съм 55-годишен безработен хомосексуалист, борец срещу РУСКОТО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!! НИКОГА ПОВЕЧЕ !!!

2023.04.17 | 21:14

1
Значението на жените във Франция на Макрон. Талибаните одобряват.

Добави коментар

Водещи новини