Уволниха шофьор от ЦСМП - София заради неизпълнение на служебните му задължения и непристойно поведение

  • 28 март 2023 17:56

  • 3826
  • 0
Уволниха шофьор от ЦСМП - София заради неизпълнение на служебните му задължения и непристойно поведение
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Шофьор от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София е уволнен заради неизпълнение на служебните си задължения и непристойно поведение, съобщават от ЦСМП – София по повод направените по-рано днес твърдения от председателя на синдикат „Защита“ Красимир Митов, че директорът на центъра е уволнил шофьор на „етническа основа“, тъй като бил „наругал македонски лекар“, работещ в същия център. 

Уволнението на шофьора е в резултат на няколко докладни от негови колеги, свързани с поведението му – обиди, разпространяване на слухове, тормоз, посочиха от ЦСМП – София. Колегите му сигнализират за отказ да изпълнява служебните си задължения, оспорване на адреси, несъгласие да съдейства на лекаря в спешния екип, което е негово задължение по длъжностна характеристика, както и позвънявания на колеги по телефона в нетрезво състояние и с непристойно поведение. „Изключително грозните и уронващи достойнството квалификации към лекари и медицински лица по пол, външен вид и принадлежност, които шофьорът си е позволявал, погазват всички професионални и етични норми“, добавиха от ЦСМП – София.

Протест на спешни медици блокира центъра на София

От 2011-а до 2015 г. шофьорът има няколко санкции – забележки, наложени заради нанесена щета на линейка; за некоректно попълнена пътна книжка – официален документ; за преразход на гориво; за нанесени тежки травми на екип – лекар и медицинска сестра, в резултат на рязко спиране на санитарния автомобил, в който е имало и пациентка в тежко състояние.

За твърдението на Митов, че уволнението е на етническа основа, от ЦСМП – София посочиха, че в екипите им работят медици и служители от различни националности и вероизповедания, и никога тези различия не са били повод или причина за проблеми. 

Всяка правова държава се основава на законност, ред и дисциплина, които в най-голяма степен се изискват на работните места, особено в толкова тежко звено като Спешна помощ, добавиха от ЦСМП - София.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3826 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини