Синдикат и ЦСМП в спор за уволнението на шофьор на линейка

  • 22 март 2023 08:01

  • 588
  • 0
Синдикат и ЦСМП в спор за уволнението на шофьор на линейка
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В началото на този месец шофьор на линейка е бил уволнен от столичната Спешна помощ заради три нарушения на правилника за работа в рамките на една година. От Национален синдикат “Защита” обаче не са съгласни с отстраняването на служителя на Центъра за спешна медицинска помощ в София. Според синдиката той е отстранен неправомерно и настояват мъжът да бъде възстановен на работа.

Според ЦСМП-София уволнението е законосъобразно след три нарушения. Според потърпевшия шофьор обаче, уволнението му е подбудено от личностни и етнически причини.

"Аз работя от 17 години и нямам нито едно нарушение. Уволнението е на етническа основа. Ще си търся правата по съдебен път, защото нищо не съм нарушил", каза Сашо Панов, уволнен шофьор в столичната Спешна помощ.

"Ние заставаме зад справедливите искания на господин Панов, защото е видно от заповедта, че тя е незаконосъобразна. Директорът, който властва повече от 20 години и тормози хората и наказва за щяло и не щяло, уволнява непрекъснато и след това обвинява съда, че ги връща отново на работа, и се противопоставяме срещу тези своеволия, които се извършват в ЦСМП-София", заяви Красимир Митов, председател синдикат “Защита”.

В мотивите за уволнението пише, че с друг работник от центъра извън работно време са си разменяли някакви реплики. На 28 март се готви и протест.

 

 

Последвайте канала на

Калина Христова
588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини