Медици напускат болницата във Враца след поредния случай на агресия над тях

  • 20 март 2023 15:35

  • 667
  • 2
Медици напускат болницата във Враца след поредния случай на агресия над тях
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Поредното нападение на медик в спешното отделение на врачанската болница ще предизвика текучество и има опасност скоро да няма кой да лекува хората. Това заяви шефката на здравното заведение д-р Кети Ценова.

"Заради агресивните пациенти много медици отказват да работят в спешното и не мога да направя нормален график за другия месец", обясни още тя.

В събота вечерта баща удари медицинска сестра в спешното отделение, защото не дошла веднага да приеме 8-годишната му дъщеря. Според бащата медицинската сестра се държала арогантно, а той се афектирал и я ударил през лицето.

От ръководството на врачанската болница казаха, че вече е направена проверка по случая.

Баща удари медицинска сестра от Спешното във Враца

Установено е, че детето е било с температура 37,1 градуса и не е ставало дума за спешен случай. Ударената служителка пък е помагала за спасяването на двама пациенти в кома и друг с инсулт.

Пребитият медик във Враца: Обидно ми е

Медицинската сестра заяви, че ще търси правата си по съдебен ред, защото агресията е недопустима в здравно заведение, предава "24 часа".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
667 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.20 | 20:11

2
Смъртни присъди за тия измислени лекари който се държат с нас като с животни и само искат пари само бой на легане и на ставане

2023.03.20 | 16:12

1
Малко им е. В болниците е ужас.

Добави коментар

Водещи новини