Какво е състоянието на ранените след тежката катастрофа мигранти?

  • 20 март 2023 12:48

  • 408
  • 0
Какво е състоянието на ранените след тежката катастрофа мигранти?
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пострадалите от тежката катастрофа с нелегални мигранти край Алдомировци са настанени в три столични болници - ИСУЛ, "Пирогов" и болница "Света Анна".

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1127

В ИСУЛ са били настанени шестима. Към момента за наблюдение остават само двама, останалите са освободени.

"6-ма човека бяха приети при нас в ранните часове тази сутрин. 4-ма от тях бяха в добро състояние, за двама имаше съмнения за повече усложнения. Единият е приет с два счупени лумбални прешлена в Клиниката по неврохирургия. Другият, за който имаше съмнение, че има свободна течност в стомаха, той премина през всякакви изследвания, включително нашият най-добър ехографист го прегледа. Оказа се, че няма проблем и беше освободен, така че към този момент само един човек остава при нас", заяви Моника Николова, говорител на УМБАЛ "Царица Йоана", предаде БНТ.

В Окръжна болница са постъпили четирима души между 15 и 25 години. Само един от четиримата е хоспитализиран в Клиниката по неврохирургия, той е с комоцио без пряка опасност за живота.

Също четирима постадали са настанени в "Пирогов". Един е в травматологията, един е в неврохирургия, един в лицево-челюстна хирургия и един в хирургичната клиника.

От Спешна помощ разкриха подробности за обърнатата с мигранти кола

Пациентите са без непосредствена опасност за живота.

Нелегалните мигранти били натъпкани в кола тип комби

Десислава Станева
408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини