Безплатни очни прегледи на пациенти над 45 години организира УМБАЛ „Александровска“ по повод Световната седмица за превенция на глаукомата

  • 06 март 2023 14:25

  • 278
  • 1
Безплатни очни прегледи на пациенти над 45 години организира УМБАЛ „Александровска“ по повод Световната седмица за превенция на глаукомата
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Безплатни очни прегледи на пациенти над 45 години организира УМБАЛ „Александровска“ по повод Световната седмица за превенция на глаукомата, съобщиха от лечебното заведение.

Прегледите ще се извършват от 13 март в очните кабинети на ДКЦ ,,Александровска”, в делничните дни от 14:00 до 17:00 ч. Записването се извършва на тел.: 02/9230 295 всеки делничен ден от 10:00 до 15:00 ч. Направление по здравна каса не се изисква. 

От „Александровска“ посочват, че глаукомата е хронично, прогресиращо, дегенеративно заболяване, което настъпва безсимптомно и уврежда зрителния нерв и нервните клетки в ретината. С напредване на болестта настъпва необратима загуба на периферно зрение, а на по-късен етап - и на централното зрение. 

Рискови фактори за развитие на заболяването са повишено вътреочно налягане, съдови промени, хипертония, захарен диабет, напредване на възрастта, заболявания на щитовидната жлеза, наличието на късогледство и др. 

В Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“ функционира най-старото в страната, но едно от най-модерно оборудваните и единствено в България отделение, обособено като индивидуална структура, специализирано в диагностика, проследяване на прогресията, консервативно, лазерно и хирургично лечение на различните видове глаукома.

В „Александровска“ и миналата година се извършваха безплатни прегледи за глаукома. Те бяха в периода периода 7 - 14 март.

Последвайте канала на

Десислава Станева
278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.06 | 17:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини