Хоспис едва не погреба жива 66-годишна жена

  • 06 февруари 2023 21:06

  • 1687
  • 0
Хоспис едва не погреба жива 66-годишна жена
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Грешна преценка на служителите в американски хоспис едва не вкара в гроба жива жена. Инцидентът е станал в щата Айова, съобщава германското издание „Шпигел“, позовавйки се на доклад на Службата за здравна инспекция.

В началото на януари 66-годишната жена е обявена за мъртва от служители на Център за специални грижи за хора с болестта на Алцхаймер. Тя била откарана в погребален дом, но когато работещите там отворили чувала с трупа, видели, че жената още диша.

Скандал с хоспис в Пловдив

Гробарите подали сигнал в полицията и повикали линейка. Пациентката била откарана в спешно отделение с хипорермия и учестено дишане. Тъй като е заявила в завещанието си, че не иска да бъде реанимирана, медиците я наблюдават два дни. След това обаче тя действително умира.

Медицинската сестра, която е предположила, че жената е мъртва, разказва пред Си Ен Ен, че тя не е имала признаци на живот.

„Погледът ѝ беше фиксиран, а устата ѝ – отворена. Не можах да установя наличието на дишане“, разказва медицинската сестра, предаде БТВ.

Тя обявила пациентката за мъртва и уведомила семейството ѝ. Дежурният лекар пък се разпоредил тя да бъде откарана в погребалния дом.

Мая Йорданова
1687 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини