Наградиха екипа на ВМА, който се завърна след 4-месечна мисия в Мали

  • 31 януари 2023 15:10

  • 632
  • 4
Наградиха екипа на ВМА, който се завърна след 4-месечна мисия в Мали
© ВМА
Слушай новината Слушай новината

Екипът на Военномедицинска академия (ВМА), който се завърна след 4-месечна мисия в Мали, бе награден за успешно изпълнените задачи.

Българските военнослужещи, участващи в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали, изпълняват поставените им задачи, като проявяват висок професионализъм, отговорност и издръжливост.

Медици от ВМА заминават за четири месеца в Мали

Лейтенант д-р Диляра Маринова и нейният екип бяха отличени от името на министъра на отбраната и на командира на Съвместното командване на силите.

Поздравления за успешно изпълнената мисия – изключително важна и то в една тежка ситуация. Поздравявам целия екип за отдадеността в работата. Благодаря ви за службата, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Беше трудно, особено в началото, тъй като и четиримата бяхме за първи път в Мали. Мотивацията обаче беше голяма и се надявам, че сме оправдали очакванията към нас. Няма как да не сме горди от уважението, което се усеща там към Българската армия и българската медицина. Това уважение е към всеки екип на ВМА до момента, коментира лейтенант д-р Диляра Маринова.

Командирът е командир, когато може да увлече своите подчинени за успешното изпълнение на дадена задача. От него не се очаква да прави всичко сам. Нашата работа е екипна и един човек е нищо без своя екип. Екипът е всичко, коментира още началникът на ВМА.

Десислава Станева
632 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.02.16 | 15:32

4
ееех, ако беше там жоро републиканския инфекционист, щеше да се пее песента "диляра диляра, кой я обара"
Срам

2023.01.31 | 15:40

1
За какво ги награждавате? Колко българи върнаха към живот? Обучавали?! Голям праз! Правете си кьор-софрата, давайте си награди и премии и си трайте. Неправете хората на абдали. Дете е починало в час, те - обучавали.

2023.02.16 | 15:31

3
починало е, щото майка му и баща му са си чесали размножителните органи, вместо да му дават необходимите лекарства
Шофьор

2023.02.01 | 14:06

2
Точно , браво

Добави коментар

Водещи новини