Шефът на "Св. Иван Рилски": Болницата е за пример и е нормално да има апетити към нея

  • 30 януари 2023 10:02

  • 423
  • 0
Шефът на "Св. Иван Рилски": Болницата е за пример и е нормално да има апетити към нея
© Булфото (архив)

"Няма политически натиск. Болницата е за пример в сектора и е нормално да има апетити към нея", каза управителят на болница „Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев в изявление по повод оставката му. 

Днес започнаха и протести на медиците в лечебното заведение. Те твърдят, че оставката на д-р Дечев е заради политически натиск. 

Медици от „Св. Иван Рилски” в защита на директора си

“Искам да помоля всички да продължим работа, защото чакат пациенти. Имаме уверение от премиера, че до час и половина ще имаме отговор на поставените ни въпроси”, добави д-р Дечев.

Той подчерта, че натискът е по-скоро по лични интереси и от хора, които не са на ниво министър.

“Болницата завърши годината с близо 4 млн. лв. печалба, въпреки “помощта” на Министерството на здравеопазването в такъв смисъл, че тя не беше приоритетна за тях, съдейки по това, че не получи капиталови средства за проекти, за които е кандидатствала. През този период от ноември, когато се обединихме с Белодробната болница “Св. София”. Ние погасихме просрочени задължения на пулмологията в размер на около 1,5 млн. лв. със собствени средства успяхме да коригираме и заплатите им, като сега те са два пъти по-високи от преди”, каза д-р Дечев.

Радина Лазарова
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини