Медици от ВМА заминават за четири месеца в Мали

  • 25 януари 2023 15:09

  • 396
  • 0
Медици от ВМА заминават за четири месеца в Мали
© Военномедицинска академия
Слушай новината Слушай новината

Военномедицинска академия (ВМА) изпрати пореден екип на мисия в Мали.

В следващите 4 месеца специалистите ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако.

Национален командир на българския контингент е старши лейтенант д-р Георги Семовски. Той работи като асистент в Катедра „Медицина на бедствените ситуации” във ВМА. За него това ще бъде втора мисия в африканската страна.

Ген. Мутафчийски предупреди: Предстоят трудни години

В екипа са включени още участвалият вече в три мисии – две в Афганистан и една в Мали, старшина Васил Ганчев, както и две медицински сестри – младши сержант Гергана Георгиева и младши сержант Даяна Йорданова. Те са сред завършилите първия випуск военномедицински сестри, обучени по тристранния проект между ВМА, ВВМУ и МУ-Варна.

Вие проправихте пътя на младите хора и това ни изпълва с гордост. Този път не е лесен, но е достоен. Пожелавам ви да се върнете здрави и като силен и сплотен екип. На добър час, пожела полк. доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.

Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

 

Мая Йорданова
396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини