Д-р Антон Койчев (ГЕРБ) за разменените бебета: Парите за обезщетения ще бъдат от данъците на софиянци

  • 19 януари 2023 21:49

  • 1174
  • 1
Д-р Антон  Койчев (ГЕРБ) за разменените бебета: Парите за обезщетения ще бъдат от данъците на софиянци
©
Слушай новината Слушай новината

"Използвам случая да поднеса извинение на семействата. Всичко е напът да свърши добре, но това няма да замени безсънните нощи. Няколко неща са безспорни. Безспорно е, че децата са при биологичните си родители; че са прави да искат обезщетение за страданията. Трудно е да се каже каква е цената на тези страдания", коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му територията е между границата на морал и материален интерес.

"Да, техните представители - адвокатите, анонсираха и заявиха претенции, но болницата с принципал Общинският съвет, всеки един от нас се е заклел, че ще спазва интересите на гражданите. Ще работим по съвест и морал. Тези пари, давайки разрешение, ще бъдат пари от обществени средства, т.е. от данъците на всички софиянци. Никой няма да подходи с лека ръка", поясни д-р Койчев.

СОС няма да отпусне пари за обезщетения за разменените бебета

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че ако се стигне до съдебно разрешаване на случая, съдът ще отсъди размера на обезщетението.

"Извънсъдебно споразумение също е начин да се излезе от тази ситуация, но какъв ще е размерът на претенцията, трудно може да се определи. Положително е това, че се стигна до повишаване на контрола за недопускане на възможност да се случи нещо подобно. Вече има троен контрол, не само в "Шейново", посочи гостът.

Болницата е застрахована, стана ясно от думите на д-р Койчев. "В полиците, които са сключвани, имат широк спектър от рискове, в това число и професионална грешка, рискове за такава, включително и подобен тип случаи", каза още д-р Койчев.

Контролът не е изпуснат, заяви гостът и подчерта, че случаят е инцидент.

"Това е изключение. Нека да гледаме и позитивно на възможността да се подобри контролът. Контролът е обект на много институции. Дирекция "Здравеопазване" и респективно Ресорната комисия участват активно в проверките във всички болници. Броят на подобен тип инциденти е малък", коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

По думите му грижата за здравеопазването и качеството на медицинската услуга са непрекъснат процес и борба.

Той коментира и политическата ситуация.

"Налице  е деградация на целия политически процес. Налице е делегитимация, защото това, което се случва с "Нексо", до голяма степен делегитимира някои политически сили, които имаха популярност. От кутията на Пандора ще излязат много демони", заяви д-р Койчев.

Мая Йорданова
1174 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 23:17

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини