Недостиг на лекари в спешното отделение на Враца

  • 17 януари 2023 15:50

  • 719
  • 1
Недостиг на лекари в спешното отделение на Враца
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

За недостиг на лекари в спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца съобщи пред БТА директорът ѝ д-р Кети Ценова.

В момента от седем щатни бройки в отделението са заети само 2,5. По думите ѝ е изключително трудно да се прави график така. "Лекарите отказват да дежурят заради психозата и нарушеното доверие към тях, ползват се специализанти, но те не дават много охотно съгласие", посочи Ценова.

Пребитият медик във Враца: Обидно ми е

Според д-р Ценова освен ниското заплащане за тежкия труд, причина за липсата на кадри е и засилената агресия спрямо медиците. Вина за това д-р Ценова вижда и в медии, които напоследък изместват фокуса на даден проблем към лекарите, без това да е така.

Директорът на болницата посочи, че за повишената агресия говори и факта, че само за последния месец е викала полиция няколко пъти.

"Работещите вечер и нощем не се чувстват сигурни за живота си, страх ги е да се движат свободно из болницата", посочи тя.

Ако не се реши проблемът скоро, няма да има кой да лекува, категорична е д-р Кети Ценова, а решения, според нея, трябва да има и на държавно ниво.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
719 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.17 | 16:04

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини