МЗ отлага решението си за проекта за детска болница в София

  • 01 ноември 2022 08:40

  • 634
  • 1
МЗ отлага решението си за проекта за детска болница в София
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Министерството на здравеопазването отлага решението си дали да предложи за одобрение от правителството на проекта на "Търговска лига" за изграждане на частна многопрофилна детска болница в София.

Решението трябваше да бъде внесено до края на октомври, но заради пропуски в подадените от инвеститора документи те са върнати за актуализиране, показа проверка на БНР.

Очаква се до края на тази седмицата здравният министър д-р Асен Меджидиев да обяви къде ще бъде построена националната детска болница

В края на август собственикът на верига от болници у нас "Търговска лига" внесе за разглеждане в министерството проект за частна детска болница "Мама и аз".

Меджидиев и Шиков се срещат за ускореното изграждането на детската болница

Според документите тя ще се намира в столичния район Изгрев, ще има над 400 легла, ще предлага спешна и интензивна грижа.

Заради критики от страна на водещи педиатри и неправителствени организации инвеститорът обяви, че болницата няма да е национална и не застрашава проекта на държавата.

В началото на октомври от здравното министерство обясниха, че процедурата по проверка на документите за нова болница е в ход и до края на месеца трябва да бъде внесено предложение в Министерския съвет, който да одобри или откаже създаването на такова лечебно заведение. Заради пропуски в документите, още в края на септември за тях е уведомен инвеститорът, съобщиха от министерството.

Не става ясно в какъв срок трябва да бъдат изчистени те и за кога се отлага решението на министерството да внесе или не проекта в Министерския съвет.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
634 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.01 | 10:12

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини