Изписаха 18-годишното момче, пострадало тежко при катастрофата край Панчарево

  • 16 септември 2022 18:03

  • 1025
  • 0
Изписаха 18-годишното момче, пострадало тежко при катастрофата край Панчарево
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

18-годишният Александър, който пострада много тежко при катастрофата край Панчарево преди 2 седмици, беше изписан днес от Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Това съобщиха от лечебното заведение. 

Ученикът от СПГЕ „Джон Атанасов“ се чувства добре и няма търпение да се прибере вкъщи. „Сега идва периодът, в който пациентите стават „непослушни“ и понякога забравят да се пазят“, обясни на шега д-р Радоил Симеонов, един от лекарите, които направиха на младежа четири операции наведнъж. В интервенцията, която продължи цял ден, бяха оперирани фрактурите на китката, на лъчевата кост, на лакътя от другата страна, където е имало тежко раздробяване на костта. Извършена беше и реконструкция на много тежка увреда с премазване на мускулите и лъчевия нерв на ръката.

Четири операции са направени на 18-годишния, пострадал тежко при мелето край Панчарево

„Разбирам нетърпението ти, и аз съм бил на твое място. Като тийнейджър ме блъсна кола и така реших да стана травматолог“, сподели с пациента д-р Симеонов. Той увери Александър, който е в 12 клас и иска след техникума да учи компютърни науки, че травмите на ръцете няма да му попречат да си гледа уроците и да се подготви за кандидатстването. Въпреки това възстановяването ще е дълго и ще трябва да се виждат често за контролни прегледи.

„Не съжалявам за нищо. Понякога Господ ни изпраща изпитания, които ни правят по-силни. Радвам се, че съм тук, че съм, жив, че колата ме е запазила. Само това има значение. Не мога да разбера хора, които съжаляват за пари и за вещи, а не ценят здравето и живота.“, споделя Алекс. Момчето не случайно споменава автомобила си, който е купен втора употреба. Около година отнело на него и на баща му, за да прегледат всяка част от колата. „При употребяваните автомобили никога не знаеш в какво състояние са. Много е важно да провериш и всички въздушни възглавници дали са на мястото си“, обяснява младият мъж. Изглежда, че именно това го е спасило при ужасяващия челен удар.

16-годишното момиче, пострадало тежко при катастрофата до Панчерево, почина

Припомняме, че пострадалото момче беше прието в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ на 6 септември в много тежко състояние, с реална опасност за живота. Той прекара в реанимация 4 дни, където успяха да го стабилизират. След това го поеха гръдните хирурзи, които се погрижиха за тежката контузия на белия дроб. След тях дойде ред за сложната ортопедична операция.

Теодора Павлова
1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини