Здравният министър посети патриарх Неофит в болницата

  • 05 септември 2022 13:40

  • 815
  • 1
Здравният министър посети патриарх Неофит в болницата
© Министерство на здравеопазването
Слушай новината Слушай новината

Здравният министър д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в посети и  разговаря с Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на в болница „Софиямед“ днес. Негово Светейшество бе приет в болницата вчера с пневмония.

Здравният министър отиде в УМБАЛ " "Софиямед", за да обсъди с управителя на лечебното заведение д-р Йордан Пелев  готовността на болницата да посрещне евентуална по-тежка COVID-вълна. Двамата са говорили и за  обезпечеността на лечебното заведение с болнични легла, кадровия ресурс на болницата и т.н.

Патриарх Неофит е в болница

„Въпреки че експертите, на база показателите, които следим, не очакват вълна с мащабите на предишните, за мен и екипа ми е ключово да подготвим системата. Целта е хората да са спокойни, че при необходимост ще им бъде оказана качествена и навременна медицинска помощ, а лекарите и сестрите да работят в максимално предвидима обстановка“, коментира д-р Меджидиев.

Росица Валентинова
815 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Др.куманов

2022.09.05 | 14:15

1
Министъро да не се разхожда а да маха онзи ,,тумор,, и пияница ,,шефо алкохолик,, на срзи данчо пенчев от село лешница

Добави коментар

Водещи новини