Мобилни кабинети за ваксинация и изследване срещу COVID-19 ще посещават села в Ямболско

  • 17 август 2022 09:20

  • 213
  • 2
Мобилни кабинети за ваксинация и изследване срещу COVID-19 ще посещават села в Ямболско
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Възобновяват се посещенията на мобилни кабинети за ваксинация срещу COVID-19 в селата в Ямболско. Новото е, че в тях вече ще се извършва и безплатно тестване за коронавирус. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Радостина Калчева.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1023

Списъците с желаещи се подават всеки петък от кметовете на селата в РЗИ – Ямбол. Целта е трудноподвижните и възрастни хора, които нямат достъп до лекар, да могат да се ваксинират или изследват на място. Днес мобилните екипи ще посетят селата Роза и Ботево в община Тунджа, каза директорът на здравната инспекция.

Доц. Ангел Кунчев не направи прогноза за развитието на COVID-19 през есента и зимата

По думите ѝ интересът към имунизациите в област Ямбол остава слаб, както и остава ниско имунизационното покритие – 25 процента от населението. Ваксинират се предимно възрастни хора с бустерни дози, нововаксинирани почти липсват. Със завършен имунизационен курс са 29 185 души, с една бустерна доза – 13 739 души, с две бустерни дози – 1281 души в областта.

 

Калина Христова
213 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
и ето

2022.08.17 | 17:23

2
започнаха да вършеят из селата за нови бройки
Умник Гюро

2022.08.17 | 16:09

1
Ваксинираните/Отровените са с разбита имунна система и се разболяват перманенто от Ковид и всякакви други болести. Нали затова ги отровиха: хем да станат роби на фармацефтичните компании, хем да пукнат до няколко години максимум. Хайде сега отивайте и се ваксинирайте, ако ви стиска.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини