Едно от децата от мелето на "Тракия" се оперира, другото вече е контактно

  • 15 август 2022 17:00

  • 2326
  • 3
© МЗ

Служебният министър на здравеопазването д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в даде брифинг за състоянието на двете деца, транспортирани от старозагорската университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в „Пирогов“. 

Днес двете деца бяха транспортирани в 9:30 часа от болницата в Стара Загора. Едно от децата беше в по-тежко състояние. Към момента то се оперира. Другото дете беше с температура и други симптоми сутринта, след лекарска намеса е стабилизирано. Здравословното му състояние е подобрено. Няма сериозни трайни увреждания, но има доста контузии. Вече е контактно, каза д-р Меджидиев.

Осигуриха "зелен" коридор на ГКПП "Калотина" за линейките с ранени деца и възрастни

"Нямаме информация близките на децата от Сърбия да са в болницата с децата. По-голямата част от родителите на останалите деца са вече в Стара Загора."

Министърът на здравеопазването заяви, че за часове е организиран транспорта за превозване на по-леко пострадалите деца до границата със Сърбия. Там ще ги очакват екипи и зам.-министърът на здравеопазването, които да ги прехвърлят в техните болници.

Няма други тежки случаи, няма проблем с транспорта и някое дете да се е почувствало зле по време на транспортирането, завърши д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в.

Радина Лазарова
2326 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Почивал ли е…лдлслс

2022.08.15 | 22:43

3
Шофьора според наредбите и ако не е то защо? Международен превоз били ли са двама шофьорите

2022.08.15 | 18:34

2
Дано и за наши деца ако се наложи такива хрижи да полагате......
PaulaFox

2022.08.15 | 17:11

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини