Критична ситуация с кадритe в Covid отделението на "МБАЛ - Благоевград"

  • 13 август 2022 12:45

  • 807
  • 3
Критична ситуация с кадритe в Covid отделението на "МБАЛ - Благоевград"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Заради заболяване от Covid-19 на голяма част от медицинския персонал вътрешното отделение на областната болница в Благоевград е останало само с един лекар, една сестра и един санитар. Ситуацията е критична.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 965

От началото на пандемията вътрешното отделение на държавната болница работи като ковидно. В пиковите моменти  са били пренасочвани лекари и сестри от други отделения, но сега желаещи няма заради спрените добавки и ниските заплати в лечебното заведение, призна д-р Румен Кондев.

"Аз съм сам, с една сестра и един санитар. Трябва да търсим поне още един лекар. Говорим съм с някои колеги, които работят, но те казват: "Не можем за тези пари, няма да дойдем."

Новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 1024

16 пациенти  в момента се лекуват в отделението, като днес са били изписани 4 медицински сестри и двама санитари.

Ръководството на болницата обсъжда вариант отделението да спре приема за  известно време, за да може  персонала да се възстанови, но според д-р Кондев това не е решение.

"Не мисля, че ще има проблем. За момента да удържим този натиск, ситуацията ще бъде овладяна. Но въпросът е не за момента, въпросът е за в бъдеще. Ще дойде време, когато няма да има лекари. И ако се вземе решение пенсионерите да се уволнят от работа, трябва да се закрият сигурно половината болници в България."

Калина Христова
807 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
вашето име

2022.08.16 | 10:26

3
работих последните две години като лекар в държавна болница за 900 лева основна заплата. В коя държава месечното възнаграждение на лекар е 450 евро!!!!!!!!
ковиден лекар

2022.08.13 | 14:32

2
ако си търсите директор за 100 хилки месечно, идвам веднага
Рени

2022.08.13 | 13:17

1
Уволнения и пенсионирания искат само ордени с власт и пари кретени.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини