Здравната каса ще плаща бърз тест за коронавирус

  • 12 юли 2022 11:58

  • 1048
  • 2
Здравната каса ще плаща бърз тест за коронавирус
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Бързите антигенни тестове да се заплащат от Националната здравно-осигурителна каса. Тази промяна в наредбата за пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК предлага здравната министърка Асена СербезоваАсена СербезоваПроф. Асена Сербезова се дипломира от Фармацевтичен факултет на МУ-София през 1996 г. Защитава.

Предложението на министерството е бързите антигенни тестове за COVID-19 да бъдат включени в медико-диагностичните изследвания, заплащани от бюджета на НЗОК.

Антигенни тестове ще могат да бъдат извършвани след насочване от лекар от първичната или специализираната извънболнична медицинска помощ.

Идва нов свръхзаразен мутант на Омикрон

 

С промяната се цели подобряване на качеството и навременността на медицинската помощ за пациентите и разширяване на дейностите за ранно откриване на инфекция с коронавирус. Ранното доказване на съществуваща инфекция у заразените лица и последващите мерки за тяхното карантиниране или изолация би довело до значително забавяне на разпространението на COVID-19, обясниха от здравното министерство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1048 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.12 | 15:02

2
Ваксинираните хора се самозаразяват непрекъснато. Ваксините произвеждат ковид и в същото време чрез шиповия протеин избиват белите кръвни тела и разрушават имунната система. Огледайте се и ще видите, че 95% от заразените с ковид са ваксинирани.

2022.07.12 | 12:35

1
Вън държавата от НЗОК!

Добави коментар

Водещи новини